"en u zult Hem de Naam Jezus geven, want Hij zal Zijn volk zalig maken van hun zonden."Ik ga op reis...

Ik ga op vakantie en ik neem mee... Wie kent het geheugenspelletje niet? Een grappig spelletje om de tijd te doden. En ja, wat kunnen we druk zijn met onze vakantievoorbereidingen. Maanden van tevoren zijn we er in gedachten al mee bezig. Alles moet tot in de puntjes voorbereid zijn om niets aan het toeval over te laten. We willen goed voorbereid op reis gaan om er een geslaagde vakantie van te maken. Lees verder

Verbazingwekkende genade

Wanneer we de Bijbel zouden moeten samenvatten in één woord zou het 'genade' moeten zijn. Gods genade, Gods goedheid, daar hebben we alles aan te danken. John Newton zong er van in zijn wereldberoemde lied: “Amazing Grace, how sweet the sound...” Toch is het accepteren van genade niet altijd makkelijk voor mensen. Hoeven we dan helemaal niks zelf te doen? Wil God 'zomaar' mijn zonden vergeven? Kan dat wel? Wil ik dat wel?!
Lees verder

Wat is geloof?

Wat is geloof nu precies? Wat moet je geloven en op welke manier? Welk geloof vraagt God van mensen? Welk geloof verlost van de zonde en de eeuwige ondergang?
Lees verder

Waarom God mens werd

Met Kerst aanbidden we het wonder dat God mens werd. Jezus verliet de hemel om geboren te worden in een stal in Betlehem en te sterven aan het kruis voor onze zonden. Hoe kan het dat God mens werd? Terwijl voor velen deze gedachte absurd is, is het juist hierin dat God zijn onbegrijpelijke liefde voor mensen toont.
Lees verder

Wat is Kerst?

Kerstman, kerstborrel, kerstdiner, kerstcadeaus, kerstboom... Weet u nog waar het Kerstfeest om draait? Wat is Kerst? Graag brengen we dat onder de aandacht!
Lees verder

Wat doet u met de Redder?

Bij de stad Indianapolis in Amerika stuit een politieagent op een ongeval. Een auto is over de kop geslagen en ondersteboven in een tuin beland. De agent stapt uit en gaat op het wrak af met het doel nog eventuele inzittenden te redden. Terwijl hij naar de auto toeloopt, wordt hij echter vanuit het wrak onder vuur genomen. Hij wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar overlijd daar aan zijn verwondingen. Wat tragisch. Vermoord door degene die je probeerde te redden.
Lees verder

Bent u rijk?

Wat maakt je rijk? De één denkt aan gezondheid, de ander aan een leven vol feesten, het hebben van veel geld of aan zelfontplooiing. Jezus zegt ook, bij Mij word je rijk. Maar Jezus is niet één van de vele aanbieders op de markt van geluk. Het is niet zo dat Jezus zegt: Ik kan je ook rijk maken. Nee, Jezus zegt: Bij Mij alleen word je werkelijk rijk. Zonder Mij ben je arm, ook al voel je je rijk.
Lees verder

Kunt u God ontmoeten?

Niets is zo zeker en tegelijk zo onzeker. Zeker is dat we allen eenmaal zullen sterven, onzeker is het moment waarop. Toch leven velen alsof het sterven hen niet zo snel zal treffen. Totdat...dat bultje, dat ongeluk, die steek bij het hart, onverwacht, zomaar in de kracht van het leven. En ieder moment van de dag kan het u overkomen. En als het gebeurd, bent u er dan klaar voor? Bent u er op voorbereid om God te ontmoeten?
Lees verder

Wat is Pasen?

Paashaas, paaseieren, paasbrunch... de meesten niet onbekend. Door de jaren heen is het christelijke feest omgeturnd in een seculier lentefeest. Pasen is echter zoveel belangrijker en zoveel mooier! Met dit feest staat of valt het christelijk geloof. De bekende apostel Paulus zegt: Als Christus niet was opgestaan was onze prediking zinloos en ook uw geloof!
Lees verder

Wat is Goede Vrijdag?

Wat Pasen betekent is bij menigeen misschien nog wel bekend, al dan niet vermengt met seculiere invloeden zoals de paashaas. Wat Goede Vrijdag betekent zal echter bij minder mensen bekend zijn. Deze dag krijgt over het algemeen dan ook veel minder belangstelling. De betekenis van deze dag is echter cruciaal en vormt het centrum van het christelijk geloof.
Lees verder

Wat is wedergeboorte?

De leer van de wedergeboorte is één van de meest fundamentele leerstukken die de Bijbel leert en het christelijk geloof belijdt. Geloof en wedergeboorte zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een werkelijke christen is wedergeboren. Maar wat is wedergeboorte en hoe word je wedergeboren?
Lees verder